Pages

Wednesday, 9 May 2018

Premium Rose Water Untuk Kulit Cantik


Just for sharing. Masa kulit muka aku break out teruk dulu, aku buat bekam muka. Alhamdulillah, pulih sepenuhnya dalam masa 6 bulan. Antara tips yang jurubekam bagitahu, untuk masalah jerawat kronik kena kurangkan makanan dan minuman manis, banyakkan minum air kosong, lebihkan makan ikan dan sayur hijau. 


Lepas tu, akak yang jurubekam tu suruh aku konsisten spray air mawar. Jujur aku cakap, air mawar memang sangat berkesan untuk mencantikkan kulit wajah. Bila spray air mawar tu, kulit muka rasa sangat fresh dan lembap. Jerawat mudah kecut dan parut hitam pun cepat pudar. 


So, kalau korang ada masalah jerawat kronik, jerawat batu-bata level 40, cecepat lah pergi bekam muka yer. Tak sakit langsung. Best giler dapat buang darah kotor kat muka. Pastu korang gunalah air mawar sebagai salah satu rutin skincare.








If korang nak try, bolehla piyem tepi ye. Rose water ni aku guna dah habis sebotol. Memang superb kesannya. Kulit menten lembap dan rasa fresh dari ladang. Parut hitam akibat jerawat pun makin hari makin pudar. Setiap kali lepas cuci muka, aku akan spray dekat muka sebagai face mist untuk kegunaan harian. Kalau korang jenis kaki mekap macam aku, boleh guna rose water ni sebagai makeup setting spray. Mekap jadi lebih smooth dan boleh tahan lama. Selfie pun cantik jer macam Mira Filzah.



Kelebihan Premium Rose Water


+ Diimport khas dari Morocco

+ Menggunakan pati mawar

+ 100% organik

+ Halal dan selamat digunakan

+ Tak ada paraben

+ Tak ada bahan kimia berbahaya

+ Tak ada alkohol

+ Bau bunga ros asli

+ Tak ada bahan pengawet

+ Tak ada pewangi tambahan



Sangat bermanfaat dan berbaloi sebab korang boleh gunakan rose water ni dari hujung rambut sampai ke hujung kaki. Sebotol boleh tahan dalam sebulan lebih macam tu. Harga tak sampai RM50 pun. Sekali dah guna, korang akan jadi ketagih. Hehe. Dengan cuaca yang panas kat Malaysia ni sesuwai sangatlah untuk sentiasa lembapkan kulit. Lelagi kalau korang keja opis, asyik kena aircond jer kan. Nanti kulit jadi sangat kering tau. Kulit kering kalau biar lama-lama akan mempercepatkan proses penuaan. Oh, no! 







Testimoni 














XOXO, 
Ain