Pages

Monday, 25 April 2016

Ajar Anak Buat Creative Art


Seronok tengok budak-budak sekarang. Makin cerdik dan advanced. Anak buah saya yang umur setahun tu pun dah pandai main game dekat iPad tau. Wahh.. Hebatnya. Mak ngah kecik-kecik dulu main anak patung kertas saja. Pastu panjat pokok, terjun sungai, main selut dalam bendang. Hihi, maklumlah. Anak kampung kan. Tapi, itu yang paling best. Mencabar.


Dah jadi culture sekarang ni. Budak-budak kecik dah didedahkan dengan gajet seawal usia bayi lagi. 24/7 menghadap handphone dan tablet. Lagi satu, saya perasan ramai budak kecik yang dah pakai cermin mata. Mungkin sebab asyik menghadap skrin handphone dan tablet, mata pun jadi letih. Hmm. Bahaya ni. 


Buat kaum ibu, jom jadi kreatif. Ajar anak buat creative art. Boleh luangkan masa berkualiti dengan anak di samping mendidik minda anak-anak untuk jadi lebih kreatif dan berfikir di luar kotak. Cuba alihkan perhatian anak daripada menghadap tablet dan handphone. Budak-budak ni sebenarnya sangat suka mencuba benda yang baru kan? Jom cuba ni:Semoga bermanfaat ya =)Salam Sayang, 
Ain