Bahan-bahan :
Tepung gandum (6 sudu besar untuk 2 orang makan)
Beberapa ekor udang
Yis segera mauripan (tak dak)
Baking powder (sikit ja)
Taugeh
Daun kucai (tak dak)
Sedikit garam
Sedikit kunyit
Air
Cara-cara :
1. Gaul tepung gandum dengan garam, kunyit, baking powder dan air. Ramas siki taugeh tu. Masa bancuh tepung ni, jangan lembik sangat. Agak-agak ja.
2. Kalau letak serbuk yis segera tu, lepas dah gaulkan semua kena rehatkan bancuhan tepung lebih kurang 1 jam. Biar kembang.
2. Kalau letak serbuk yis segera tu, lepas dah gaulkan semua kena rehatkan bancuhan tepung lebih kurang 1 jam. Biar kembang.
3. Panaskan minyak. Senduk bancuhan tepung. Goreng sampai kekuningan.
4. Angkat, toskan dan makan.
4. Angkat, toskan dan makan.
* Kuah kacang ni mak mertua yang bagi. Menantu makan saja. Hehe..
Salam Sayang,
Ain