Bahan untuk puding :
1 cawan tepung kastard
4 cawan air
3/4 cawan gula
Cara-caranya :
1. Larutkan gula dan air. Masukkan tepung kastard.
2. Masak sampai jadi pekat. Pastikan api perlahan dan kacau selalu.
3. Tuang ke dalam bekas atau acuan kecil. Basahkan sikit bekas dengan air
supaya mudah dikeluarkan nanti. Simpan dalam peti sejuk.
Bahan untuk kuah :
1 tin susu cair
1 tin buah cocktail
1 1/2 tin air masak
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanilla
Cara-caranya :
1. Campur semua bahan ke dalam periuk kecuali buah cocktail.
2. Kacau rata supaya gula larut (tak perlu mendidih). Api perlahan.
3. Biarkan sejuk dan ketepikan kuah. Lepas tu letak dalam peti sejuk.
4. Untuk menghidang, keluarkan puding tadi. Letak dalam mangkuk.
Tuangkan kuah dan tabur buah cocktail. Makan sejuk-sejuk lagi sedap.
XOXO,
Ain